Hoe hou je een pendel vast

Bij het vasthouden van een pendel zijn er geen vaststaande, strikte regels. Hier vind je enkele algemene richtlijnen:

 

Kies de juiste hand

Houd de pendel in je dominante hand. Als je rechtshandig bent, houd je de pendel waarschijnlijk in je rechterhand, en als je linkshandig bent, gebruik je je linkerhand.

 

Comfortabele grip

Houd de pendel stevig maar toch ontspannen vast. Zorg ervoor dat je een comfortabele grip hebt, zodat de pendel vrij kan bewegen zonder dat je te veel spanning hebt. Het is belangrijk dat je hand niet trilt of beweegt, omdat dit de pendelbewegingen kan beïnvloeden.

 

Houding van de arm

Laat je arm ontspannen naar beneden hangen, zodat de pendel vrij kan bungelen. Je kunt je arm bijvoorbeeld licht gebogen houden of je ellenboog op een tafel of je andere hand laten rusten om stabiliteit te bieden als dat nodig is.

 

Lengte van het koord

Zorg ervoor dat het koord of de ketting van de pendel lang genoeg is, zodat de pendel vrij kan bewegen zonder obstakels te raken, zoals je hand of de tafel waarop je werkt. Het is belangrijk dat de pendel ongehinderd kan bewegen om nauwkeurige resultaten te krijgen.

 

Reiniging en energetische zuivering

Voordat je de pendel vasthoudt, kun je ervoor kiezen om de pendel te reinigen of energetisch te zuiveren. Dit kan helpen om eventuele negatieve energieën te verwijderen en de pendel klaar te maken voor gebruik.

 

Onthoud dat het vasthouden van een pendel een persoonlijke voorkeur is en dat je moet experimenteren om te ontdekken wat voor jou het beste en het fijnste werkt. Wat comfortabel en intuïtief aanvoelt, kan variëren van persoon tot persoon. Neem de tijd om je eigen stijl te ontdekken en vertrouw op je eigen gevoel bij het vasthouden van de pendel.

 

Meer informatie over het energetisch reinigen vind je in dit artikel.